Sunday, January 11, 2015

Palsu

Kisah air dan api

"Hai u, I nak cerita sikit ni u. u ngan I ibarat batu dengan air u, senang cerita I airlah, kan lembut sikit u pulak api sebab u kan gangster, keras sih u.  Tapi ego kita samalah u cuma beza I tak emo je u. I benci u tu,,,, tuhan sajalah yang tahu. Mana mana I nampak u, mood I jadi palsu u tahu. Effect sekali semua member I yang lain. Pernah u tau I keluar lepak sampai sampai ada u, wah a sampai z, I turn on mood palsu i. Yelah kerana nila setitik rosak susu sebelanga sampai membe membe lain pun sampai tanya I napa nampak fake sangat, nak buat macam mana jaga hati. Malu kot, sebab ada sorang kawan I ni cakap kalau I fake payah kot detect. Malu betul kantoi. I cuba u kekalkan fake tu kot kot lah nanti dah tak jadi fake tapi tak boleh u. Nak berjaya dah dalam cubaan baru ni tapi fail u tak tahu napa. U hilang je dari mata I, I terus enjoy the day dengan membe. U ada je terus I fake the day dengan membe. Ayat nampak sama tapi lain u! Apa saja u cakap, buat, dan apa apa lagi lah buat I jadi benci kat u. Takda sebab pun kadang kadang. Orang lain bahan I, rasa lawak je sampai je u, Allahhh tapi I gelak jelah sebab malas nanti ada pulak kata I slut kat belakang sebab tak gelak lawak u kan. Istighfar banyak I, u tahu. U ajar I jadi orang lain. Dulu twitter I, blog I, semua jadi emo u. Belajar dari u lah. Tahu lawak kat mana? U tu super keyboard warrior tapi bila u suka cakap orang lain keyboard warrior, kalau ikut hati I gelak sampai keluar air mata. Tapi yelah u, I air so I jaga hati. Tapi sekarang twitter I dah hidup macam biasa. Sebab u dah takda! Weehoo… So cerita I dan u ni bukan nak jadi keyboard warrior lagi cuma sebab I tahu u baca dan u tahu siapa u (u kan suka tempat tempat ni), so mungkin boleh clarify things I’m doing lately. U paham punyalah sebab semua straight forward je. Takde kias kias. Kias kias ni u punya style, bukan i. Lagipun malaslah u nak talk talk ni sebab dah pernah. Bertambah benci adalah sebab syaitan ni dah inject serum yang permanent kat i. Lagipun kalau talk, biasalah lidah manusia bercabang u. Depan I mungkin mengangguk tapi belakang I menghasut. Solat taubat, istaikharah, istighfar tak jadi u. Kita stay je macam ni u, dah tak lama dah pun. I pun ok je jadi fake u kalau tu buat semua orang ok. Apa guna gembira kalau tak bahagia (Roomate, 2015). Cuma u jangan make things worst u. Bukan senang nak fake ni (macam luka accident tuang air garam). I diam, gelak dengan fake tu sebab nak jaga hubungan tapi ada jugak limit. Lagi satu u, u suka sangat pandang rendah orang lain lah. Jangan pandang rendah orang lain u,, sebab setiap orang ada sifat yang dia taknak trigger. Ramai je abang long kat luar tu yang kena bunuh dengan orang biasa. Tu jelah u. Jangan salahkan I, u. In life we always have that one friend that we always hate. Tapi dalam case I, in life we always have that one person that we always hate. And yeahh I hate u."

Tapi still I ucap thank you sebab u dah ajar I untuk tak lagi kenal orang macam u. Thank you :) Semoga hidup u diberkati :)

6 comments:

  1. oh okay wow suwit angat ah you nih

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. you ni dengan encik kacang sama je hahahaha

      Delete
  3. Hahahahaha you mari banjirkan comment nih hahahahaha @fatinfarhanah

    ReplyDelete
    Replies
    1. encik kacang, u ni kacak lah hahahahaha

      Delete